Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας

Exhibition Alert

Διάρκεια: 13-17/03/ 2019

Τοποθεσία: Τεχνόπολις, Γκάζι, Αθήνα

Είσοδος:  Ελεύθερη

Ιστότοπος

Πρόσφατα Post

H έκθεση Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας που εγκαινιάστηκε σήμερα (13/3) στην Τεχνόπολη και διοργανώνεται από το ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ (ΙΡΛ) Παράρτημα Ελλάδας και το HumanRights360, θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 17 Μαρτίου. Η έκθεση γίνεται ως έκφραση της καμπάνιας Βάλ’τους Χ που στοχεύει να εντοπίσει και να αναδείξει στους δρόμους της πόλης τα συγκεκριμένα σημεία που έχουν λάβει χώρα ρατσιστικές επιθέσεις.  Η έκθεση περιλαμβάνει την εικαστική αναπαράσταση από 25 δημιουργούς/σκιτσογράφους των πρώτων 50 ρατσιστικών επιθέσεων της καμπάνιας.

Ο χρόνος διεξαγωγής της έκθεσης επιλέχθηκε αναγνωρίζοντας το έτος 2019 ως κρίσιμο για την έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής σε σύνδεση με τηv ευρείας αποδοχής του ρατσισμού και του πολιτικού τραμπουκισμού στην χώρα.  Ο επισκέπτης μπορεί σε αυτή να δεί τα σκίτσα των καλλιτεχνών συνοδευόμενα από τις παρουσιάσεις των ρατσιστικών επιθέσεων συνοδευόμενα από QR codes που περιέχουν αναλυτικές πληροφορίες για την κάθε επίθεση.  Ενδιαφέρον έχει ότι στα πλαίσια της καμπάνιας τοποθετήθηκαν QR codes με πληροφορίες και στα σημεία που πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις, με στόχο την ανάδειξη και την ενημέρωση.

Κυρίαρχο στοιχείο στην έκθεση ήταν ο μαύρος χάρτης όπου με Χ σηματοδοτούσε τα σημεία της πόλης στις οποίες έγιναν αυτές οι επιθέσεις μίσους.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:
Αδαμοπούλου, Αναστασίου, Βαβαγιάννης, Γιακουμάκης, Δερβενιώτης, Θεοδωροπούλου, Καραγεωργίου, Καραμπάλιος, Κεφαλάς, Κουντούρης, Μικάλεφ, Μπότσος, Νικολαίδου, Οθωναίου, Πετρόπουλος, Πέτρου, Χαλκιάς, Aspallax, Bratimoto, John Antono, No Bugdet Epics, Panagos, PanPan, Piotr, Tasmar

Η έκθεση και η καμπάνια στο σύνολο της, αποτελεί μια πολύ ευχάριστη κίνηση στην πόλη και παρότι μικρή, το υλικό της είναι πλούσιο και έξυπνα αποδοσμένο. Η αίθουσα είναι χωρισμένη στο μαύρο χάρτη και στον υπόλοιπο χώρο όπου τα σκίτσα παρουσιάζονται εκθεσιακά με αισθητική άσπρου κύβου. Λόγω της τοποθεσίας και της δωρεάν εισόδου μπορεί να αποτελέσει μια σύντομη (ή όχι και τόσο σύντομη εάν αυτό επιθυμείτε) στάση που αξίζει την προσοχή σας.

 

 

 

 

Δείτε φωτογραφίες απο τα εγκαίνια:

     Δείτε επίσης

Ο Πολιτισμός ως Δούρειος Ίππος

 Ο Πολιτισμός ως έννοια προκύπτει στη νεότερη Ελλάδα από τον Αδαμάντιο Κοραή που μετέφρασε την...
περισσότερα

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ALFRED HITCHCOCK – Part 1

Ο Alfred Joseph Hitchcock γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 13 Αυγούστου 1899 και πέθανε στις ΗΠΑ στις 29...
περισσότερα

Πρόγευμα στη χλόη – Μανέ | Η ανάλυση

Η ανακάλυψη των αρχαιολογικών ευρημάτων στον χώρο του υπό κατασκευή σταθμού Βενιζέλου στο μετρό...
περισσότερα

“Τα λεφτά μου όλα δίνω για ένα λυγμό”

Καρδούλες μου αγαπημένες καλό καλοκαιράκι μπήκε και σας εύχομαι! Σε απευθείας μετάδοση από τα...
περισσότερα

Πρόγευμα στη χλόη – Μανέ | Η ανάλυση

Η ανακάλυψη των αρχαιολογικών ευρημάτων στον χώρο του υπό κατασκευή σταθμού Βενιζέλου στο μετρό...
περισσότερα