Μάσκες

Η χρήση της μάσκας μέσα στους αιώνες της ανθρώπινης εξέλιξης υπήρξε πολυποίκιλη και απαντήθηκε σε όλους τους ανθρώπινους πολιτισμούς. Απο τις λατρευτικές μάσκες των πρωτόγονων πολιτισμών μέχρι τις μάσκες των καρναβαλιών και των συμβόλων, ο άνθρωπος απέδωσε σε αυτές φυσικές κοινωνικές και μεταφυσικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να απασχολήσουν τους μύθους και συχνά και την καθημερινή ζωή του. Για αυτήν την μεγάλη συμβολή της μάσκας στον άνθρωπο και στην τέχνη, φυσικά, αφιερώνουμε τον μήνα Φεβρουάριο στις μάσκες.

  Άρθρα αφιερώματος


Οι Μάσκες που αγάπησα

Ζώντας πλέον στην εποχή της πληροφορίας, όλοι μας έχουμε έρθει σε επαφή με (τουλάχιστον) εκατοντάδες μάσκες. Είναι όμως αυτές, οι λίγες, οι ιδιαίτερες που μας συναρπάζουν.

του Κωνσταντίνου Μωραϊτη

Μόνιμες Στήλες Φεβρουαρίου

10 Μασκες θανατου που εμειναν στην ιστορια

Άλλοι αρρώστησαν, άλλοι  εκτελέσθηκαν  και άλλοι δολοφονήθηκαν  όμως το κοινό σημείο των 10 ανθρώπων αυτών είναι ότι διατήρησαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους , αποτυπώνοντάς  τα σε γύψινες μάσκες θανάτου!

1O Memorable χαρακτηρες με μασκα

Είτε πρόκειται για ήρωα ,είτε πρόκειται για villain ,η στολή παίζει σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό ενός χαρακτήρα ,καθώς αποκαλύπτει το σκοπό του.

Η στηλη δεν εχει ενημερωθει ακομη

Η ανανέωση της θα γίνει σύντομα. Για περισσότερα σχετικά με το Time Capsule δείτε ΕΔΩ

Τα αφιερωματα της art.hub

Στην art.hub προσσεγγίζουμε τις τέχνες με τον δικό μας τρόπο. Κάθε μήνα αφιερωνόμαστε σε μια πτυχή των τεχνών και του πολιτισμού για να αναλύσουμε και να συζητήσουμε μαζί σας, ελάτε μαζί μας σε αυτή την περιπέτεια.

Δείτε περισσότερα