Έκθεση Πτυχιακών ΑΣΚΤ 2019

Γνωρίστε την αρθρογράφο

Ελισσό Θεοχάρη

Μια ακόμα έκθεση πτυχιακών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας άνοιξε τις πόρτες της την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019!

Με τα εγκαίνια της έκθεσης, ένας κύκλος για τους συμμετέχοντες κλείνει καθώς πλέον αφήνουν την “σιγουριά” και την καθημερινότητα του εργαστηρίου, εκθέτουν τους καρπούς της τέχνης τους στο κοινό για να τους θαυμάσει, κάποιες φορές να τους κρίνει και άλλες για να τους αγαπήσει. Η έκθεση βρίσκεται στην αίθουσα Κενσάλη (κύριος εκθεσιακός χώρος) αλλά και σε κάποια εργαστήρια της σχόλης. Για να τα δείτε όλα, οι συμμετέχοντες δημιουργήσαν ένα φυλλάδιο που περιέχει χάρτη με τους χώρους της έκθεσης αλλά και όλα τα ονόματα των συμμετεχόντων ανάλογα με τον χώρο. Αν το ψάχνετε, μπορείτε να το βρείτε στην Κενσαλη ή να περιπλανηθείτε με την προσδοκία ότι θα πέσετε πάνω σε κάποια πτυχιακή.

Μιλώντας από προσωπικής άποψης, οι φετινές πτυχιακές έχουν πολλά να προσφέρουν οπτικά αλλά και εννοιολογικά. Με μια γρήγορη ματιά που έριξα λίγο πριν το μεγάλο φινάλε, υπάρχουν πολλά υποσχόμενες και ενδιαφέρουσες δουλειές.
Ο κάθε τελειόφοιτος έχει την δική του αισθητική και τρόπο έκφρασης και η έκθεση έχει εικαστικό υλικό για όλες τις κατηγορίες θεατών. Μπορείτε να δείτε ζωγραφική, χαρακτικά, ψηφιδωτά, έργα γλυπτικής/ κατασκευές στο χώρο, video art και πολλά ακόμα που είμαι σίγουρη ότι έχω ξεχάσει!

 

δείτε φωτογραφίες απο την έκθεση

Μην χάσετε της πτυχιακές!

Στην πρώτη ομάδα συμμετέχουν οι: Δημοπούλου Ελένη, Θεοχάρη Κωνσταντίνα, Λιαρμακόπουλος Ιωάννης, Κρητικού Σεβαστή, Μάναλη Ελένη, Μαραβέλας Νεκτάριος, Στρούλια Άννα, Χατζηχατζόγλου Μιθριδάτης, Ιωαννίδης Ιωάννης, Κρικώνη Ελισάβετ, Σταματάκης Γεώργιος, Μουρέλλος Οδυσσέας, Αδαμοπούλου Γεσθημανή, Κοσμίδου Σοφία-Ρόζα, Μαρμέρης Χρήστος, Κώτσια Μαρία, Μαρκέτου Ειρήνη, Παππάς Νεκτάριος, Στυλιανού Ισαβέλλα, Τσαμπή Ζαχαρούλα, Γιαλαμά-Γραμμένου Ειρήνη-Χριστίνα, Μπέκου Καλλιόπη, Παντελής Γεώργιος, Ραλλιάς Αργύρης, Διώτης Θωμάς, Μαρίνη Δήμητρα, Ντόντη Άλκηστις-Βερενίκη, Παπαδόπουλος Λάζαρος-Φίλιππος, Παρέ-Αναστασιάδου Χλόη, Πολυδώρου Φωτεινή, Φραγκεσκίδου Ελπίδα, Κρικελλή Κοραλία, Μαχαιρίδη Ευστρατία.

Στη δεύτερη ομάδα συμμετέχουν οι: Κούκου Βασιλική, Σεγγούνα Διονυσία, Λουλούδης Γεώργιος,
Καπέλη Λεωνί-Σοφία, Παπαθανασίου Αργυρώ, Ασημίδης Γεώργιος, Κυριακίδου Ηλιάνα, Σταύρου Κων/νος, Στρούμπου Αγγελική, Καλογεροπούλου Χριστίνα-Ευδοκία, Κοκαλάρι Κλειτία.

Τα εγκαίνια της πρώτης ομάδας είναι την Παρασκευή 14 Ιουνίου στης 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι της 19 Ιουνίου.
Τα εγκαίνια της δεύτερης ομάδας είναι την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι της 28 Ιουνίου στα κτίρια της σχολής.
Τα κτίρια της σχολής βρίσκονται Πειραιώς 256, οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα με Παρασκευή 10:00-20:00, Σαββατοκύριακα 12:00-20:00

δείτε επίσης

Ποιος θα γκρινιάξει για τους γκρινιάρηδες; Μια άποψη για τη σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Από τη μέρα που ξεκίνησε η στήλη ήταν απλά...
διαβάστε περισσότερα

Μια άποψη για την τέχνη

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που έχουν...
διαβάστε περισσότερα

διαφήμιση

10 memorable χαρακτήρες comic με μάσκα

Όταν με ενημέρωσαν οι συμπάσχοντες τέχνης Arthub fellows για το θέμα του μήνα...
διαβάστε περισσότερα

10 Μάσκες θανάτου που έμειναν στην ιστορία

Όταν με ενημέρωσαν οι συμπάσχοντες τέχνης Arthub fellows για το θέμα του μήνα...
διαβάστε περισσότερα

Dream Big Too – Art Zone 42 | Exhibition Alert

Οι υποχρεώσεις και οι δουλείες μου με έσυραν στην ευρύτερη περιοχή του...
διαβάστε περισσότερα

Ανθρώπινα Δικαιώματα και Έμφυλη Ισότητα: φαινόμενα καθολικά ή κατά τόπους ;

«κανένα παρελθόν δεν εγγράφεται επιτυχώς στη συλλογική μνήμη ενός λαού, αν είναι ανιστόρητος και κανένα μέλλον δεν μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική αλλαγή, εάν οι πολίτες της δεν είναι επαρκώς ευαίσθητοι σε κοινωνικά ζητήματα»

διαβάστε περισσότερα

The Gallerist

Τον προηγούμενο μήνα είδαμε ένα παιχνίδι που αφορούσε στην αγοραπωλησία έργων...
διαβάστε περισσότερα

Ποιος θα γκρινιάξει για τους γκρινιάρηδες; Μια άποψη για τη σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Από τη μέρα που ξεκίνησε η στήλη ήταν απλά θέμα χρόνου να ασχοληθούμε με αυτό το...
διαβάστε περισσότερα

Περισσότερα από την Ελισσό

Athens Street Food Festival

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνοδος της Street Food κοινότητας και κουλτούρας στην Ελλάδα. Το πολυδιαφημισμένο Street Food Festival ήρθε και φέτος ανοίγοντας τις πόρτες του σε όλους όσοι αγαπάνε το φαγητό ή θέλουν να δοκιμάσουν νέες αλλά και κλασσικές γεύσεις από...
περισσότερα

Που χάθηκαν οι γυναίκες;

Μου αρέσει πολύ η  Ιστορία της Τέχνης. Νιώθω ότι είναι ο δικός μου μοναδικός τρόπος να ανακαλύψω το παρελθόν της τέχνης μου και ίσως να προβλέψω το μέλλον. Μέσα από αυτήν συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα έπαιζε κυρίαρχο ρολό στην τέχνη από αρχαιοτάτων χρόνων. Όχι μονό...
περισσότερα

Μαρία Κάλλας – Ο μύθος ζεί

H Αθήνα είναι μια πόλη σε συνεχή κίνηση. Μια από τις τρέχουσες εκθέσεις στην εικαστική ζωή της Αθήνας ασχολείται με μια από της διασημότερες γυναίκες σοπράνο του κόσμου που ακούει στο όνομα Μαρία Κάλλας. Η έκθεση ονομάζεται  “Μαρία Κάλλας: O μύθος ζει”, και...
περισσότερα

Σκέψεις για την λαϊκή τέχνη

Όλες οι συζητήσεις σε αφήνουν με φράσεις που τριγυρνάνε συνέχεια στο μυαλό σου όσα χρόνια και να περάσουν. Σε μία από αυτές της πολύωρες συζητήσεις που είχα περί τέχνης κράτησα μια φράση από τα λόγια του συνομιλητή μου “η τέχνη γεννιέται, κάνει τον κύκλο της και πεθαίνει”.

περισσότερα

Φωτορεπορταζ: Documenta 14 Kassel

περισσότερα

Exhibition alert

Dream Big Too – Art Zone 42 | Exhibition Alert

Οι υποχρεώσεις και οι δουλείες μου με έσυραν στην ευρύτερη περιοχή του «Ευαγγελισμού» κι εκεί που έχω αρχίζει να εκνευρίζομαι φανερά πλέον με τα φανάρια της Βας. Κωνσταντίνου, καθότι ως Γριά δεν δύναμαι να τρέξω να προλάβω να σώσω το τομάρι μου, αποφάσισα να προσθέσω...
περισσότερα

Μόνιμες στήλες

Time Capsule

Η Μαρία Λιόλιου μοιράζεται μαζί μας συναρπαστικές πτυχές της μόδας

Dress to Distress … ή αλλιώς μια μικρή εισαγωγή στον όρο Political Dressing.

Τα Παιδία Παίζει

Modern Art

Φτιάξε καφέ να στα πω

Η Absolute μας δίνει την δική της ματιά στην λογοκρισία
10 Μάσκες θανάτου που έμειναν στην ιστορία