Η Πρίγια, η Ινδή υπερήρωας κόμικς, αντιμετωπίζει τον Kοροναϊό

Μία ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνίστρια την Priya μια Ινδή υπερήρωα κόμικς, διάσημη για τον αγώνα της ενάντια στη βία που βασίζεται στο φύλο, την εμφανίζει να αντιμετωπίζει έναν νέο εχθρό: τον κοροναϊό, την αιτία μιας πανδημίας που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Στο πίσω μέρος της ιπτάμενης τίγρης της, την συνοδεύει μια κοπέλα κλειδωμένη στο σπίτι σε μια πτήση πάνω από το Δελχί, στην οποία δείχνει τη δύναμη των μασκών, την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων και την ευγνωμοσύνη που πρέπει να δοθεί στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Επιπρόσθετα, προειδοποιεί για την παραπληροφόρηση και την άρνηση γύρω από τον ιό. Κρίσιμα ζητήματα σε μια χώρα που επηρεάζεται πολύ από την πανδημία, με περισσότερα από δέκα εκατομμύρια μολυσμένα ατομα  και σχεδόν 150.000 νεκρούς αλλά αρκετά επίκαιρα ζητήματα και στην χώρα μας.

Η Priya,

«Η Μάσκα της Πρίγια»

Η μάσκα της Priya είναι η τέταρτη δόση αυτού του ινδικού κοινωνικού κόμικ, που γεννήθηκε για να καταπολεμήσει τις τεράστιες δόσεις βίας λόγω φύλου στη χώρα. Η ομάδα της Priya δούλευε σε ένα ζήτημα που επικεντρώθηκε στις δολοφονίες τιμής, αλλά η πανδημία COVID-19 τα ακύρωσε όλα όπως εξηγείται από τον δημιουργό και τον κύριο υποστηρικτή του, Ram Devineni.

Δείτε την νέα περιπέτεια της Priya 

 

Σύμφωνα με τον Ντεβινένι, σε συνέντευξη στου στην El Pais εξηγεί πώς φαντάστηκε τη υπερηρωίδα ξανά ως έφηβη, αλλά εξακολουθεί να είναι άγρια ​​και δυνατή. Ο λόγος για την ανανέωση είναι ότι «η νέα έκδοση απευθύνεται σε ένα νεότερο κοινό», με σκοπό να «διαλύσει παραπληροφόρηση σχετικά με το covid-19». “Η πανδημία είναι πρόκληση  για όλους και το επίπεδο φόβου και αβεβαιότητας είναι πολύ υψηλό”, λέει ο παραγωγός και σκηνοθέτης. «Το μήνυμα της Πρία ήταν πάντα να κατακτάτε τους φόβους σας για να βρείτε τη δύναμη» και τώρα «μας δείχνει γιατί είναι σημαντικό να συνεργαστούμε για να νικήσουμε τον ιό και να εφαρμόσουμε βασικές πρακτικές ασφάλειας, όπως η χρήση μάσκας για την ασφάλειά μας, λέει…

Το έργο, το οποίο έχει την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca και της Παγκόσμιας Τράπεζας, και επικροτήθηκε από τον ΟΗΕ, σε καμία περίπτωση δεν απομακρύνεται από την κατάσταση των γυναικών στην Ινδία. Η εξήγηση του δημιουργού της για το θέμα του κόμικ είναι πως η πανδημία και οι επιπτώσεις της στην κοινωνία και ειδικά στις γυναίκες δεν έχουν συζητηθεί ούτε μετρηθεί. «Οι γυναίκες ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας που εργάζονται ως φροντιστές και ιατροί. Έχουν επηρεαστεί δυσανάλογα από την πανδημία covid-19 και έχει γίνει πολλή συζήτηση σχετικά με τις οικονομικές και ιατρικές συνέπειες του ιού, αλλά πολύ λίγα για το συναισθηματικό κόστος που έχει στους ανθρώπους. «Η απομόνωση είναι δύσκολη, ειδικά στα παιδιά»

 

Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο να συναντάμε και να διαδίδουμε τέτοιες μορφές τέχνης!

Περισσότερα για την Priya:  www.priyashakti.com

 

  δείτε επίσης

Η χαρά της ζωής – Χένρι Ματίς

Θεωρώ χρήσιμη πάντοτε μια σύντομη...

1800, Mία σύντομη κριτική

Μέσα στο (ομολογουμένως) κιτς εθνικιστικό...

Η τέχνη απέναντι στον πόλεμο

Σε κάθε ζοφερή πραγματικότητα που αναβιώνει κάθε γενιά, η τέχνη ήταν πάντα εκεί, να πάρει θέση, να υπογραμμίσει την ανάγκη για ζωή και συνύπαρξη, να καυτηριάσει την ωμή αλήθεια του αναίτιου θανάτου και να δώσει το παρόν απέναντι σε έναν δύσκολο καιρό.

Ο Πολιτισμός ως Δούρειος Ίππος

 Ο Πολιτισμός ως έννοια προκύπτει στη...

Η φωτογραφία της Τίνα Μοντόττι

Έπεσα επάνω στο όνομα της διαβάζοντας με...

Η τέχνη για την θανατική ποινή

Η αλήθεια είναι πως ήταν άλλο το πρόγραμμα για αυτόν τον μήνα, όμως η επικαιρότητα...

Η τέχνη απέναντι στον πόλεμο

Σε κάθε ζοφερή πραγματικότητα που αναβιώνει κάθε γενιά, η τέχνη ήταν πάντα εκεί, να πάρει θέση, να υπογραμμίσει την ανάγκη για ζωή και συνύπαρξη, να καυτηριάσει την ωμή αλήθεια του αναίτιου θανάτου και να δώσει το παρόν απέναντι σε έναν δύσκολο καιρό.

«Θωρηκτό Ποτέμκιν» με live μουσική στον κήπο του Μεγάρου

Η ανακάλυψη των αρχαιολογικών ευρημάτων στον χώρο του υπό κατασκευή σταθμού...

Μήδεια του “Μποστ” – Μια σατιρική κωμωδία σε περιοδεία

Η σατιρική κωμωδία του Μποστ ξεκινά την περιοδεία της σε διάφορα μέρη της χώρας...

Exhibition alert

Η τέχνη της υπέρβασης του καρκίνου: Από την ασθένεια στην δημιουργικότητα

Η εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης MSD Israel δημιούργησε το 2019 μια έκθεση όπου η τέχνη συναντά την επιστήμη.   Background  Η εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης MSD Israel δημιούργησε το 2019 μια έκθεση όπου η τέχνη συναντά την επιστήμη.      «Η τέχνη της...

 

Μόνιμες στήλες