Μήδεια του “Μποστ” – Μια σατιρική κωμωδία σε περιοδεία

 Η σατιρική κωμωδία του Μποστ ξεκινά την περιοδεία της σε διάφορα μέρη της χώρας μας.

 Πρόκειται για μια κορυφαία κωμωδία της σύγχρονης δραματουργίας με τεράστια επιτυχία τις φορές που ανέβηκε στο θέατρο “Στοά” με τους Λήδα Πρωτοψάλτη και Θανάση Παπαγεωργίου.

 Με τη μοναδική γραφή του Μποστ, η Μήδεια του Ευριπίδη  γίνεται μια κωμικοτραγική φιγούρα, καυτηριάζοντας τη νεοελληνική πραγματικότητα. Οπως ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».

 

Διανομή: Τον κεντρικό ρόλο υποδύεται ο Μάκης Παπαδημητρίου. Μαζί του οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, Τζένη Θεωνά, Νικορέστης Χανιωτάκης, Γιάννης Δρακόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αννα Κλάδη, Αναστασία Γεωργοπούλου. Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη, παίζεται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς και φέρει την υπογραφή της Monika.

 Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής: 24 Αυγούστου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά, 25 Αυγούστου στο Θέατρο «Τεχνόπολις» στο Ηράκλειο, 26 Αυγούστου στο Θέατρο «Ερωφίλη» στο Ρέθυμνο, 28 Αυγούστου στο «Cine Alex» στο Πόρτο Ράφτη, 1η Σεπτέμβρη στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, 5 Σεπτέμβρη στο «Royal Theater» στην Πάτρα, 7 Σεπτέμβρη στο Θέατρο «Ορέστη Μακρή» στη Χαλκίδα, 10 Σεπτέμβρη στο Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» στον Κορυδαλλό, 11 Σεπτέμβρη στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημ. Κιντής», 12 Σεπτέμβρη στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα, 13 Σεπτέμβρη στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Βριλήσσια, 18 Σεπτέμβρη στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, 19 Σεπτέμβρη στο Βεάκειο στον Πειραιά, 21 Σεπτέμβρη στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

  δείτε επίσης

Η τέχνη απέναντι στον πόλεμο

Σε κάθε ζοφερή πραγματικότητα που αναβιώνει κάθε γενιά, η τέχνη ήταν πάντα εκεί, να πάρει θέση, να υπογραμμίσει την ανάγκη για ζωή και συνύπαρξη, να καυτηριάσει την ωμή αλήθεια του αναίτιου θανάτου και να δώσει το παρόν απέναντι σε έναν δύσκολο καιρό.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΠΕΦΤΟΥΝ – Η ιδιάζουσα περίπτωση της J. K. Rowling

Ανήκω στην γενιά του Harry Potter. Ήμουν στην προεφηβεία όταν διάβασα πρώτη φορά τα...

Ο Πολιτισμός ως Δούρειος Ίππος

 Ο Πολιτισμός ως έννοια προκύπτει στη...

Η φωτογραφία της Τίνα Μοντόττι

Έπεσα επάνω στο όνομα της διαβάζοντας με...

Η τέχνη για την θανατική ποινή

Η αλήθεια είναι πως ήταν άλλο το πρόγραμμα...

Η τέχνη απέναντι στον πόλεμο

Σε κάθε ζοφερή πραγματικότητα που αναβιώνει κάθε γενιά, η τέχνη ήταν πάντα εκεί, να πάρει θέση, να υπογραμμίσει την ανάγκη για ζωή και συνύπαρξη, να καυτηριάσει την ωμή αλήθεια του αναίτιου θανάτου και να δώσει το παρόν απέναντι σε έναν δύσκολο καιρό.

Η χαρά της ζωής – Χένρι Ματίς

Θεωρώ χρήσιμη πάντοτε μια σύντομη παρουσίαση του καλλιτέχνη, μιας και δεν είναι...

1800, Mία σύντομη κριτική

Μέσα στο (ομολογουμένως) κιτς εθνικιστικό παραλληρημα που έχει πιάσει κυβέρνηση και...

Exhibition alert

Η τέχνη της υπέρβασης του καρκίνου: Από την ασθένεια στην δημιουργικότητα

Η εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης MSD Israel δημιούργησε το 2019 μια έκθεση όπου η τέχνη συναντά την επιστήμη.   Background  Η εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης MSD Israel δημιούργησε το 2019 μια έκθεση όπου η τέχνη συναντά την επιστήμη.      «Η τέχνη της...

 

Μόνιμες στήλες