Έκθεση ψηφιδωτού “Ακούω την Σιωπή” της Αγλαΐας Πειθή στην ART ZONE 42

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, εγκαινιάζεται από τις 17.00 έως και τις 22.00 η ατομική έκθεση ψηφιδωτού της Αγλαΐας Πειθή με τίτλο ”Ακούω τη σιωπή”, η οποία και θα διαρκέσει έως και τις 14 Νοεμβρίου 2020.

Η θεματική της καλλιτέχνιδος πραγματεύεται κυρίως στιγμές, οι οποίες μένουν αυτές αμετάβλητες στον χρόνο. Έμπνευσή της είναι οι άνθρωποι που έχουν κάτι να πουν, είτε από την επικαιρότητα και την Ιστορία, είτε από μνήμες και παραδοσιακές μυθοπλασίες. Τα περισσότερα έργα της είναι προσωπογραφίες, είτε ανώνυμες είτε επώνυμες. Κουβαλώντας τη ‘σκληρή’ ομορφιά του υλικού (μάρμαρο και βενετσιάνικο smalti), καλούν τον θεατή να τις αφουγκραστεί και να τις νιώσει. Μέσα τους κρύβουν ιστορίες που μιλούν για απώλεια, για συναντήσεις, για έρωτα, για φευγιό. Κοινός παρονομαστής των έργων είναι η πάλη των ανθρώπων να αγγίξουν το ποθούμενο και την ευτυχία. Και όπως λέει και η καλλιτέχνης για την σύλληψή της “… κάπου εκεί, εγώ με τις ψηφίδες μου, ακούω τη σιωπή τους.”


Στον χώρο της γκαλερί επιτρέπονται ταυτόχρονα έως 7 άτομα
Υποχρεωτική χρήση μάσκας

 

Αγλαΐα Πειθή
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακό στο Λονδίνο. Εργάστηκε ως δικηγόρος πολλά χρόνια. Στην αρχή της Χιλιετίας αποφάσισε να αλλάξει ζωή και να ασχοληθεί με το ψηφιδωτό, το οποίο την εντυπωσίαζε από μικρό παιδί. Παρακολούθησε μαθήματα ψηφιδωτού στην Αθήνα και στην Ραβέννα. Μετά από μια πορεία σχεδόν 20 χρόνων στο ψηφιδωτό, με διαρκή επιμόρφωση, πολλή προσωπική δουλειά και θέληση το ψηφιδωτό είναι πια η ζωή της.
Μέσα από το ψηφιδωτό δημιουργεί ιστορίες, αντλώντας έμπνευση από τις ιστορίες που όλοι και όλα έχουν να πουν. Από το 2017 είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σύγχρονων Ψηφιδογράφων (AIMC). Μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό της 5 ατομικές σε Αθήνα, Μύκονο και Τήνο και 7 συλλογικές σε Ελλάδα και Ελβετία. Έργα της βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές.

Ωράριο λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμπτη , Παρασκευή 15:00 – 21:00 //

Tετάρτη και Σάββατο 11:00 – 15.00

ART ZONE 42

Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42

Άγαλμα Τρούμαν, 11635 Αθήνα

τ. 210 7259549, www.artzone42.gr

  δείτε επίσης

Η χαρά της ζωής – Χένρι Ματίς

Θεωρώ χρήσιμη πάντοτε μια σύντομη...

1800, Mία σύντομη κριτική

Μέσα στο (ομολογουμένως) κιτς εθνικιστικό...

Η τέχνη απέναντι στον πόλεμο

Σε κάθε ζοφερή πραγματικότητα που αναβιώνει κάθε γενιά, η τέχνη ήταν πάντα εκεί, να πάρει θέση, να υπογραμμίσει την ανάγκη για ζωή και συνύπαρξη, να καυτηριάσει την ωμή αλήθεια του αναίτιου θανάτου και να δώσει το παρόν απέναντι σε έναν δύσκολο καιρό.

Ο Πολιτισμός ως Δούρειος Ίππος

 Ο Πολιτισμός ως έννοια προκύπτει στη...

Η φωτογραφία της Τίνα Μοντόττι

Έπεσα επάνω στο όνομα της διαβάζοντας με...

Η τέχνη για την θανατική ποινή

Η αλήθεια είναι πως ήταν άλλο το πρόγραμμα για αυτόν τον μήνα, όμως η επικαιρότητα...

Η τέχνη απέναντι στον πόλεμο

Σε κάθε ζοφερή πραγματικότητα που αναβιώνει κάθε γενιά, η τέχνη ήταν πάντα εκεί, να πάρει θέση, να υπογραμμίσει την ανάγκη για ζωή και συνύπαρξη, να καυτηριάσει την ωμή αλήθεια του αναίτιου θανάτου και να δώσει το παρόν απέναντι σε έναν δύσκολο καιρό.

«Θωρηκτό Ποτέμκιν» με live μουσική στον κήπο του Μεγάρου

Η ανακάλυψη των αρχαιολογικών ευρημάτων στον χώρο του υπό κατασκευή σταθμού...

Μήδεια του “Μποστ” – Μια σατιρική κωμωδία σε περιοδεία

Η σατιρική κωμωδία του Μποστ ξεκινά την περιοδεία της σε διάφορα μέρη της χώρας...

Exhibition alert

Η τέχνη της υπέρβασης του καρκίνου: Από την ασθένεια στην δημιουργικότητα

Η εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης MSD Israel δημιούργησε το 2019 μια έκθεση όπου η τέχνη συναντά την επιστήμη.   Background  Η εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης MSD Israel δημιούργησε το 2019 μια έκθεση όπου η τέχνη συναντά την επιστήμη.      «Η τέχνη της...

Έκθεση ψηφιδωτού “Ακούω την Σιωπή” της Αγλαΐας Πειθή στην ART ZONE 42

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, εγκαινιάζεται από τις 17.00 έως και τις 22.00 η ατομική έκθεση ψηφιδωτού της Αγλαΐας Πειθή με τίτλο ''Ακούω τη σιωπή''. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 14 . Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, εγκαινιάζεται από τις 17.00 έως και τις 22.00 η...

Έκθεση των πτυχιακών θέσεων των τελειόφοιτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

Από Σήμερα 17 Ιουνίου παρουσιάζεται έκθεση από τους τελειόφοιτους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών για την παρουσίαση των πτυχιακών τους. Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Αίθουσα Νίκος Κεσσανλής, στην οδό Πειραιώς...

 

Μόνιμες στήλες