Μέσα απο την περιπετιώδη της διαδρομή ανα τις χιλιετίες , η τέχνη έχει αποδείξει οτι μπορεί να πάρει αναρίθμητες μορφές. Οι νέες τεχνολογίες και οι επιστήμες χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν απο τους καλλιτέχνες για την παραγωγή νέων έργων τέχνης.Έτσι απο την χαλκογραφία μέχρι το video art , οι τεχνολογικές ανακαλύψεις προσέφεραν νέες διόδους στους δημιουργούς. Η Arthub στο παρόν αφιέρωμα ασχολείται με τις ψηφιακές τέχνες προσπαθώντας να καλύψει ένα κομμάτι απο το τεράστιο φάσμα τους.

 

 

Video credits

Επιμέλεια :Τραγική Ειρωνεία

Κάμερα : Νίκος Βαρβάρογλου

Μοντάζ : Μαντζουράνης Ξανθουλης

Συμμετοχή: Θάλεια Μπαρελάκου

Αρθρα θέματος:

O Σκοτεινός Θάλαμος

 

…Και αναρωτιέμαι , υπάρχουν ακόμα εκείνοι που ψάχνουν την σωστή στιγμή για να πατήσουν το κλείστρο ή έχουν επαναπαυθεί όλοι στον μαγικό ψηφιακό κόσμο που διορθώνονται όλα με το πάτημα ενός κουμπιού ;

της Lou

διαβάστε περισσότερα

Video Art

 

Η τέχνη είναι έκφραση. Δημιουργείται και εξελίσσεται μαζί με τον άνθρωπο, μεταλλάσσεται, προσαρμόζεται μέσα στον χρόνο ανάλογα με την εποχή, τα μέσα που διαθέτει και τις τάσεις που επικρατούν στο εξωτερικό περιβάλλον.

της Ελισσός Θεοχάρη

διαβάστε περισσότερα

Τέχνη ή Οφθαλμαπάτη;

 

Η αναφορά γίνεται για την  σχεδιοκίνηση ή αλλιώς animation,και εντός ολίγου θα προσπαθήσω να “καταστρέψω” την εικόνα (στην κυριολεξία)  που έχεις για την συγκεκριμένη τέχνη.

της Τραγική Ειρωνεία

διαβάστε περισσότερα

Ενας ξεχασμένος θησαυρός

 

‘Ολα ξεκίνησαν το 1945, όταν σε ένα πάρτι του παραγωγού Jack Warner έμελλε να γίνει η συνάντηση δύο σπουδαίων καλλιτεχνών. Από τη μία ο δημιουργός του Μίκυ Μάους και μιας σειράς επιτυχημένων ταινιών κινουμένων σχεδίων, Walt Disney και από την άλλη ο ζωγράφος των λιωμένων ρολογιών και των υπερρεαλιστικών εικόνων που ξεπηδούν από το υποσυνείδητο, Salvador Dali.

της Αντωνιας Λεγάτου

διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακες μορφες τεχνης

 

Ναι, ζούμε στην “θαυμαστή” εποχή της τεχνολογίας… μπλα μπλα μπλα… έχει εισχωρήσει για τα καλά στη ζωή μας… μπλα μπλα μπλα…

(Μισό, να στείλω ένα gif με τη Paola Bracho!)

της Λιλας Γιαννιώτη

διαβάστε περισσότερα

ADAF 2017 - Athens Digital Arts Festival

 

Φέτος το Μάιο (νωρίς το θυμήθηκα θα μου πεις) έγινε το 13o Athens Digital Arts Festival και ήμουν εκεί (λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή;) και έχω εντυπώσεις και απόψεις να μοιραστώ με τους (2 συνολικά) θαυμαστές μου!

της Μαργαρίτας Μπουρνέλη

διαβάστε περισσότερα

Ντιντζιταλ Αρτ VS Γιαγια Μελπω

 
Βρε πουλάκι μου τι με πιέζεις αφού δεν το ‘χω! Ντίτζιταλ Αρτς και τεχνολογίες! Εγώ τα βρίσκω σατανάδες όλα αυτά. Καλά υπερβάλουμε και λίγο να τιμήσουμε το όνομά μας. Ωστόσο ναι, έχω έναν εκνευρισμό περί του θέματος. Και όχι γιατί δεν μου αρέσει ή γιατί δεν το θεωρώ τέχνη. Άλλωστε ποιος είμαι εγώ που θα το κρίνω;

της Γριας

διαβάστε περισσότερα