Αρουραίοι στο Παρίσι

Επηρεάστηκε αρκετά απο την street art της Νέας Υόρκης και ιδιαίτερα από τον Richard Hambleton.Να ακόμα μία σημαντική φιγούρα για την τέχνη του δρόμου.Σου δίνω λίγο χρόνο να τον googlάρεις.

Ok,time is up!Πίσω στον Blek τώρα

Ήδη από το 1990 ξεκίνησαν οι πρώτες συλλήψεις για εκείνον αλλά και για άλλους καλλιτέχνες του δρόμου.Τόσο οι απεικονίσεις στα έργα του όσο και το ίδιο το κίνητρο του Blek σχετίζονταν με την κοινωνική συνείδηση ενώ όπως έχει ο ίδιος αναφέρει σκοπός του ήταν και είναι να φέρει την τέχνη κοντά στον λαό.

“It’s just a fine and subtle kind of therapy and an attempt to fill the emptiness of this terrible world, to cover public space with pictures that people going to work can enjoy”

Blek le Rat.Γνωστός καλλιτέχνης του δρόμου,γεννημένος στο Παρίσι με όνομα εμπνευσμένο από ιταλικό κόμικ. (Il Grande Blek).

Αν ήδη έκανες τον αναγραμματισμό της λέξης rat πρέπει να σου πω πως ο Blek τον έκανε πρώτος “παίζοντας” με τις έννοιες αρουραίος και τέχνη.

Η δεκαετία του ’80 είναι η αφετηρία του έργου του.Οι πρώτες του εικαστικές παρεμβάσεις θεωρούνται οι ζωγραφιές αρουραίων στους δρόμους του Παρισιού.Ο ίδιος θεωρούσε τα συγκεκριμένα τρωκτικά ως τα μοναδικά ελεύθερα ζώα στην πόλη.

Αν και εξέφρασε την προτίμηση του στον δρόμο σε αντίθεση με τις γκαλερί,δηλώνοντας πως η ακεραιότητα ενός καλλιτέχνη δεν μπορεί να πουληθεί ούτε να αναγνωριστεί σε ένα μουσείο, έχει πραγματοποιήσει ορισμένες εκθέσεις.Από την πρώτη του έκθεση το 2006 στο Λονδίνο μέχρι την πιο πρόσφατη το 2014 στη Νέα Υόρκη έχει παρουσιάσει αρκετά έργα με διαφορετικές τεχνικές,όπως έργα ζωγραφικής, μεταξοτυπία,τρισδιάστατα έργα τέχνης καθώς και λιθογραφίες.

Μέχρι και σήμερα ο Blek συνεχίζει να προτιμά τους δρόμους της πόλης αποτυπώνοντας τις δικές του σκέψεις,ενώ οι αρουραίοι εξακολουθούν να τον συντροφεύουν.

Πηγή Φωτογραφιών (http://blekleratoriginal.com)

Περισσότερα απο την Γρια

(μ)Πλέξαμε

Tα τελευταία χρόνια η τέχνη του πλεξίματος έχει ξεπηδήσει από τα συρτάρια με τα κρυμμένα σεμέ της γιαγιάς στις πιο μεγάλες βιτρίνες της αγοράς. Ο κύκλος των εταιριών αλλά κυρίως των εργαζομένων σε αυτές όλο και μεγαλώνει. Συναντήσα την Πανωραία η οποία εργάζεται στον...
περισσότερα

Η τέχνη της «σιωπής»

  Πηγή: http://www.capecentralhigh.com Υπήρξε ένας  από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους της μιμητικής τέχνης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο λόγος για τον  Marcel Marceau. Από πολύ μικρός ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο, και όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά αυτή...
περισσότερα

Λογοτεχνικές κραυγές από την Σάρα Κέιν

H Σάρα Κέιν γεννήθηκε στο Έσσεξ της Αγγλίας . Σπούδασε θέατρο στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα συγγραφής θεατρικών έργων του πανεπιστημίου του Μπέρμινγχαμ. Το 1995 η Κέιν γράφει και ανεβάζει το πρώτο της θεατρικό έργο, το Blasted...
περισσότερα