Μαρία Κάλλας - Ο μύθος ζεί

Ίδρυμα Θεοχαράκη της Ελισσός Θεοχάρη

H Αθήνα είναι μια πόλη σε συνεχή κίνηση. Μια από τις τρέχουσες εκθέσεις στην εικαστική ζωή της Αθήνας ασχολείται με μια από της διασημότερες γυναίκες σοπράνο του κόσμου που ακούει στο όνομα Μαρία Κάλλας.

Η έκθεση ονομάζεται  “Μαρία Κάλλας: O μύθος ζει”, και αποτελείται από προσωπικά αντικείμενα, χειρόγραφα και φωτογραφίες της παγκοσμίου φήμης Ελληνοαμερικανίδας σοπράνο.

Μέσα από τα εκθέματα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να ρίξω μια γρήγορη ματιά στην πολυτάραχη ζωή της. Αντικείμενα που προέρχονται και αντιπροσωπεύουν τα χρόνια της λαμπρής της άνθησης αλλά μέχρι και το τέλος, την εποχή της παρακμής.

Αντικείμενα που είχαν σημασία για εκείνη, και μας ταξιδεύουν στης όπερες που πρωταγωνιστούσε, στα γκαλά, στα σκάνδαλα αλλά και στην πολυτάραχη προσωπική της ζωή.

 

Έχοντας την ευκαιρία να γνωρίζω τον συλλέκτη Νίκο Χαραλαμπόπουλο, που προσφέρει αυτό το μοναδικό υλικό στο ευρύ κοινό, ήμουν στην ευχάριστη θέση να παραβρεθώ σε μια ξενάγηση που έγινε από τον ίδιο. Ήταν μαγικό: ένιωσα μέσα σε δευτερόλεπτα να ταξιδεύω στον χρόνο και προσγειώνομαι σε εκείνη την εποχή, να γίνομαι κομμάτι της ζωής της, και να ενσωματώνομαι ανάμεσα στα μοναδικά ρούχα και αξεσουάρ που φορούσε στις παραστάσεις, σαν να βλέπω την ζωή της από τα παρασκήνια ή από μια κλειδαρότρυπα.

Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη, η συγκεκριμένη έκθεση έχει ενδιαφέρον για λάτρες και μη της Μαρία Κάλλας. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για θέαση των συγκεκριμένων εκθεμάτων, επειδή η προέλευση τους είναι κυρίως από ιδιωτική συλλογή, κομμάτια που είναι μοναδικά και άξια θαυμασμού.

Τέλος η συλλογή φιλοξενείται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και θα διαρκέσει μέχρι τις 29/10/2017. Η είσοδος είναι 6 ευρώ και 3 ευρώ το μειωμένο.

  δείτε επίσης

10 memorable χαρακτήρες comic με μάσκα

Όταν με ενημέρωσαν οι συμπάσχοντες τέχνης Arthub fellows για το θέμα του μήνα ένιωσα: “μπερδεμένη...
περισσότερα

Μόδα και Σεξουαλική Απελευθέρωση

Από τη μέρα που ξεκίνησε η στήλη ήταν απλά θέμα χρόνου να ασχοληθούμε με αυτό το παιχνίδι, που...
περισσότερα

Ποιος θα γκρινιάξει για τους γκρινιάρηδες; Μια άποψη για τη σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Από τη μέρα που ξεκίνησε η στήλη ήταν απλά θέμα χρόνου να ασχοληθούμε με αυτό το παιχνίδι, που...
περισσότερα

Μια έκθεση για τον Stanley Kubrick που (σε) ταξιδεύει.

Αν στα γούστα σας συνδυάζονται ένα πάθος για τις ταινίες του Stanley Kubrick και μια αδυναμία προς...
περισσότερα

Περισσότερα απο την Ελισσό

Έκθεση Πτυχιακών ΑΣΚΤ 2019

Μια ακόμα έκθεση πτυχιακών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας άνοιξε τις πόρτες της την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019! Μια ακόμα έκθεση πτυχιακών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας άνοιξε τις πόρτες της την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019! Με τα εγκαίνια της έκθεσης,...
περισσότερα

Ομαδική έκθεση “Έργα 2017 – 2019 του Εργαστηρίου Νωπογραφίας και Τεχνικής των Φορητών Εικόνων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών”

Από την Πέμπτη 6 Ιουνίου το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο φιλοξενεί την έκθεση “ΕΡΓΑ” 2017-2019 του εργαστηρίου “Νωπογραφία και Τεχνική Φορητών Εικόνων” της Σχολής Καλών Τεχνών. Διάρκεια: 6 Ιουνίου 2019 - 2 Σεπτεμβρίου 2019 Τοποθεσία: Βυζαντινό και Χριστιανικό...
περισσότερα

Athens Street Food Festival

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνοδος της Street Food κοινότητας και κουλτούρας στην Ελλάδα. Το πολυδιαφημισμένο Street Food Festival ήρθε και φέτος ανοίγοντας τις πόρτες του σε όλους όσοι αγαπάνε το φαγητό ή θέλουν να δοκιμάσουν νέες αλλά και κλασσικές γεύσεις από...
περισσότερα

Μία μάσκα που μου άλλαξε τρόπο σκέψης

Κάθε γλώσσα είναι ένας κώδικας. Οι λέξεις κάθε γλώσσας αντιστοιχούν σε εικόνες και κάπως έτσι στήνεται και διαμορφώνεται το εκάστοτε πολιτισμικό περιβάλλον. Φεβρουάριος ! Ο μήνας των ερωτευμένων, του τριωδίου και ο μήνας που αποφάσισα να βγω από το σπίτι μου και να...
περισσότερα