LOW BUDGET ART

Αν ένα πράγμα γνωρίζει η γενιά στην οποία ανήκουμε, αυτό είναι πως να φτιάχνει πράγματα από το τίποτα. Η έννοια της «χαμηλού κόστους τέχνης» υπάρχει χρόνια, αλλά «η γενιά της οικονομικής κρίσης» βοήθησε να γνωρίσει την απόλυτη άνθηση. Είτε από ανάγκη, είτε από συνειδητή επιλογή, οι άνθρωποι του σήμερα, εφηύραν πολλούς διαφορετικούς τρόπους αξιοποίησης ευτελών υλικών, ανακυκλώσιμών και άλλων για την χειροποίητη δημιουργία.

Ωστόσο, η “Low Budget Art” δεν περιορίζεται στην λεγόμενη χειροποίητη δημιουργία. Ως “Low Budget Art” ορίζεται οποιαδήποτε μορφή τέχνης που χρησιμοποιεί ευτελή ή χαμηλού κόστους υλικά ή εξοπλισμό, για την δημιουργία αντικειμένων και έργων. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το χειροποίητο κόσμημα, μέχρι ταινίες, θεατρικές παραστάσεις ή ακόμα και ρούχα, διακοσμητικά ή και χρηστικά αντικείμενα. Κοινά χαρακτηριστικά των δημιουργών της κατηγορίας αυτής είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα και …. το χαμηλό οικονομικό κόστος.

Η art.hub αυτόν το μήνα παρουσιάζει ιδέες, δημιουργούς και δημιουργίες και προτρέπει όλους εσάς να βρείτε τον καλλιτέχνη μέσα σας!!!

Και μην ξεχνάτε, νέα χρονιά, νέα ξεκινήματα… Να έχετε ένα καλλιτεχνικό, χαρούμενο και οικονομικό 2018 !!!!

  Promo video

  Βρείτε μας στο Youtube

Video credits

Επιμέλεια/Μοντάζ :  Λίνα Οικονόμου

Κάμερα: Νίκος Βαρβάρογλου

Συμμετοχή : Ελισσό Θεοχάρη

Just Shoot it

Έλα μαζί μας στην εξερεύνηση αυτης της πτυχής της τέχνης και στείλε μας την δική σου φωτογραφία εμπνευσμένη απο το αφιέρωμα. Η αγαπημένη μας φωτογραφία θα μπεί στο τέλος του μήνα εδώ

Περισσότερα

Άρθρα:

Λεφτά υπάρχουν #NOT

 

Λεφτά δεν υπάρχουν, αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον. Και αναρωτίμέμαι και πάλι , μπορεί όντως ένα μάτσο χαρτονομίσματα να μας κάνει ευτυχισμένους?

 

της Blou

διαβάστε περισσότερα

Δίκτυα και κυκλώματα στην έντεχνη Αθήνα

O καλλιτέχνης, συνήθως, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα τόσο κατά την διάρκεια της δημιουργίας ενός έργου αλλά και κατά την διαδικασία

 

 

 

της  Άρτέμιδος Κολτσίδα

διαβάστε περισσότερα

Είναι το σύγχρονο θέατρο η επιτομή του low budget art;

Τα τελευταία χρόνια και παρά τις -κατά τα άλλα- δυσάρεστες συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην τέχνη, έχει υπάρξει μία εντυπωσιακή κινητικότητα στον χώρο του θεάτρου.

της Μαρία-Νίκης

διαβάστε περισσότερα

Άκου την Γριά...

 

Aααχ πόσες φορές τρέχουμε σαν τις τρελές να πάρουμε ένα δώρο σε κάποιον φίλο μας μποέμ-καλλιτέχνη και δεν έχουμε ιδέα προς τα πού να ξαμολυθούμε;

της Γριάς

διαβάστε περισσότερα

Ενεργοποίησε την φαντασία σου diy

Θα έλεγα ότι όταν σκεφτόμουν τέχνη και κατασκευές το πρώτο που μου ερχόταν στο μυαλό ήταν κάτι με μεγάλο κόστος παραγωγής και ακόμα μεγαλύτερό ….

της Ελισσούς Θεοχάρη

διαβάστε περισσότερα

Low budget film

Οι ταινίες low budget είναι, όπως λέει και ορισμός, οι ταινίες που γυρίστηκαν χωρίς κάποιο αξιόλογο χρηματικό προϋπολογισμό, ωστόσο το low-budget

του Dimitris Rab

διαβάστε περισσότερα

H μορφή στην καλλιτεχνική έκφραση

αφαίρεση, συγκέντρωση, επανοηματοδότηση.

Μέσα στον πυρετό του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, από τον ίδιο τον πόλεμο, γεννήθηκε σ’ ενα καφενείο της Ζυρίχης η πρώτη μορφή εννοιολογικής τέχνης…

 

της Ελένης Κασκούρα

διαβάστε περισσότερα

LOW BUDGET ART : η εξέλιξη της Arte Povera ή σημείο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης ;

Σε μία εποχή που μαστίζεται από την οικονομική κρίση σε όλους τους τομείς, ..

της Σοφίας Αθανασοπούλου

διαβάστε περισσότερα

Landfill Harmonic: Η ιστορία μιας "ανακυκλωμένης" ορχήστρας

Αυτήν την ιστορία λέω να σας την αφηγηθώ σαν παραμύθι, γιατι πιο πολυ με τέτοιο μοιάζει..

του Κωνσταντίνου Μωραϊτη

διαβάστε περισσότερα

Και η Γιαγιά σου μπορεί

 

Εντάξει, δεν είναι καθολικός κανόνας αλλά ξέρω super γιαγιάδες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι απ’το μηδέν με φθηνά υλικά. Δύο πράγματα χρειάζονται :   (σημείωνε)

 

της Λίλας Γιαννιώτη

διαβάστε περισσότερα

Arte Povera : Φτωχή Τέχνη

Η arte povera είναι η τέχνη των ευτελών, ακατέργαστων υλικών τα οποία μεταλλάσονται σε αντικείμενα αισθητικής παρατήρησης.

 

 

της Αντωνίας Λεγάτου

διαβάστε περισσότερα

Low Budget Film

Τι μπορεις να κανεις με 10€

Μπορεί να λέω οτι μου αρέσουν όλα τα θέματα του μήνα αλλά το συγκεκριμένο ειλικρινά είναι το αγαπημένο μου ως τώρα.

της Γεωργίας Λάφη

διαβάστε περισσότερα